VISO-plantdag in het Maldegemveld (vrijdag 13 maart 2015)


Dag lieve helpende mensen,

Juist nog een bedank telefoontje gekregen van VISO-Mariakerke.
Zij zijn zeer verheugd over "het meer dan verwacht" dat we aanbieden en hopen om in 2017 terug, mogelijks, samen te werken, hetzij dan met 12-13 jarigen (1ste graad).
Alles werd beplant op het perceel 19 rechtover de bed and breakfast, alles werd terug met wildbescherming van wol aangeknoopt op de aanplant van vorig jaar (perceel 20) en 50 % op perceel 18 bij het nieuwe water werd ook terug bescherming aangebracht.
3 gidsen deden prachtige werk gezien de aanspraak bij het naar huis gaan op de parking van ANB. Een klauw van een vogel, alpenwatersalamander en een 1-jarige larve, een poelduik van één van de deelnemers, een verhaal over ik verhuis naar Zwitserland met mijn familie en ben er volgende keer niet meer bij, ... zoveel meer.
Het leek me sterk dat er een aantal zaken zeker bleven hangen in hun ervaring met Maldegemveld -Drongengoed.
Putjes vullen, corrigeren, het uwe er van denken en voort doen, genieten van de zon, een ooievaar voor een reiger aanzien, spades en geen schoppen verzamelen, toekijken hoe een lief de draaiing van 't ander lief kan opheffen, ... zoveel meer; Frank, Marleen en Annick zullen het allemaal in hun arsenaal van een dagje vrijwilligerswerk in het Maldegemveld kunnen zetten.

Donderdag was LTI Oedelem hun plantenergie kwijt met 7 leerlingen, vandaag VISO(102 leerlingen), binnenkort Emmaus Aalter, veel jong volk.

Mercikes, we doen dat goed.
Tot de volgende.
Luc

037 038
039 040
041 042
043 044
047 048