Paskiels werkmomenten april - juni 2018


De lente van 2018 is gans anders dan die “droge” van vorig jaar, evengoed zeer warme dagen maar af en toe veel regen. Dit zorgde ervoor dat ik, op een zeer vroege morgen in mei, voor de eerste maal het “klaterende watervalletje” hoorde, ja ja… in ’t Maldegemveld, gedoseerd afvoeren van hemelwater om de wateroverlast in Kleit te voorkomen.
Onder het toeziend oog van koe Madame Fanatic & Pitbull, ze heeft haar naam niet gestolen want ze was de meest nieuwsgierige, begon ik aan mijn klusjes zoals bestrijding Amerikaanse vogelkers en reuzenbalsemien, controle poortjes van de wandelpaden, maaien rond poortjes, storende braamscheuten wegknippen, zwerfvuil opruimen, kruiden onder zitbanken maaien, enz.
Andere vrijwilligers zijn ook al actief geweest. Zelfs “de ploeg” van Wingene is gespot.
Intussen is de zomer al begonnen, “een goeie stielman heeft zijn gerief bij” en zo kon ik, al klussend op 15 juni, genieten van de reeds bloeiende dopheide (zó belangrijk voor het groentje) en de talrijke jonge kikkertjes, circa 5 mm groot, niet stilzittend voor de foto maar zeer vinnig voor het eerst de grote wereld ontdekken. Verwonderd het jullie dat mijn gedachten gaan naar Etienne, hij zou er ook nogal van genoten hebben. Nog even zijn “eikje” en dat van Charles controleren en dan moe maar voldaan naar huis.
Aan de geo-cachers wordt de opdracht gegeven: “neem 1 minuut om van de natuur te genieten”.
Mijn advies is: kom ons helpen, werk genoeg en “op en top genieten” terwijl je zorg draagt voor de natuur.
Met groeten,
Paskiel


PICT0002 PICT0036
PICT0071 PICT0077
PICT0084 PICT0104
PICT0108 PICT0137